REȚETA LUI SARAH DE BAMIA ÎN STIL IRAKIAN (TOCANĂ DE CARNE ȘI OKRA)

SELECT YOUR LANGUAGE

ENGLISH ESPAÑOL FRANCAIS ROMÂNĂ SVENSKA العربية 中文 日本語 TIẾNG VIỆT मराठी తెలుగు


TIMP DE PREPARARE: 20 DE MINUTE TIMP DE GĂTIRE: 1 ORĂ ȘI 30 DE MINUTE 3-4 PORȚII

Bamia este un preparat bine cunoscut din Orientul Mijlociu, cel mai popular în Irak. Numit după cuvântul arab pentru “okra”, tocana combină aroma blândă a legumei cu gustul cărnii de miel și aroma puternică a roșiilor. Mulți o consideră cea mai bună tocană, și este în general iubită de toți cei care o gustă. Este una dintre mâncărurile mele preferate, un preparat care întotdeauna reușește să mă re-conecteze cu moștenirea mea din Irak. Pentru o masă perfectă, poți combina această rețetă cu rețeta mea de orez basmati.

INGREDIENTE

METRIC

500 grame de carne de miel pentru tocană

500 grame de roșii coapte

400 grame de okra proaspete sau congelate

4-5 căței de usturoi

1 lămâie mare, stoarsă

Sare după gust

45-60 grame de ulei de gătit (preferabil ulei de rapiță sau de floarea soarelui)

15-30 grame de pastă de tomate/bulion (opțional)

IMPERIAL

1 livră de carne de miel pentru tocană

1 livră de roșii coapte

14 uncii de okra proaspete sau congelate

4-5 căței de usturoi

1 lămâie mare, stoarsă

Sare după gust

3-4 linguri mari de ulei de gătit (preferabil ulei de rapiță sau de floarea soarelui)

1-2 linguri mari de pastă de tomate/bulion (opțional)


METODA DE PREPARARE

PREPARĂ SOSUL DE ROȘII

Pentru început, pisează roșiile cu ajutorul unui blender. Toarnă lichidul într-o strecurătoare pentru a separa sucul de pieliță și pune-l deoparte pentru utilizarea ulterioară.

PREPARĂ RESTUL INGREDIENTELOR

Pune bucățile de carne de miel într-o oală mare și acoperă cu apă. Fierbe la foc mediu pentru 5 minute, sau până începe să se formeze o spumă albă la suprafață. Scurge apa din oală.

Doar cu carnea rămasă în oală, acoperă din nou cu aproximativ două căni de apă și lasă să fiarbă la foc mediu până este complet fiartă. Până la final, apa ar trebui să fie aproape complet evaporată.


În timp ce carnea fierbe, prepară okra. Okra proaspătă trebuie doar să fie spălată și să i se taie tulpina, dar okra înghețată trebuie mai întâi scoasă pentru a se decongela. Odată ce ajunge la temperatura camerei, poate fi preparată la fel ca okra proaspătă.

ASAMBLEAZĂ BAMIA

Odată ce carnea este complet fiartă cu puțină apă rămasă, adaugă okra și cățeii de usturoi curățați. Amestecă bine.

Toarnă sosul de roșii și sucul de lămâie și asezonează cu sare după gust. Adaugă ulei de gătit în oală și lasă totul să fiarbă până se îngroașă.


În acest moment, inspectează tocana pentru o culoare roșiatică și, dacă este necesar, mai adaugă niște pastă de tomate pentru o culoare mai închisă. Gustă pentru aromă și mai adaugă sare sau suc de lămâie după gust. Lasă totul să fiarbă pentru încă 5-10 minute la foc mic. Servește fierbinte.


SFAT 1

Cu toate că mielul este carnea tradițională pentru această rețetă, carnea de vită este și ea o variantă acceptabilă și ușor de găsit.


SFAT 2

Pentru o versiune vegetariană, pur și simplu scoate carnea din ingrediente și continuă să urmezi restul pașilor. Gustul va fi desigur diferit, dar la fel de delicios!


SFAT 3

Această tocană este cea mai bună atunci când este servită cu ceva ușor care să poată absorbi o parte din sos lângă. Orezul basmati și pâinea tradițională din Irak sunt două opțiuni clasice.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest