SARAHS IRAQI-STIL BAMIA (OKRAGRYTA MED LAMMKÖTT)

SELECT YOUR LANGUAGE

ENGLISH ESPAÑOL FRANCAIS ROMÂNĂ SVENSKA العربية 中文 日本語 TIẾNG VIỆT मराठी తెలుగు


FÖRBEREDELSETID 10 MINUTER TILLAGNINGSTID 1 TIMME OCH 30 MINUTER GER 3-4 PORTIONER

Bamia är en välkänd maträtt från Mellanöstern, och är särslilst populär i Irak. Det är uppkallad efter det arabiska ordet för "okra", och det kombinerar de olika smakerna av alla ingredienser för att göra en mycket läcker gryta. Många anser att det är den bästa gryta någonsin, och det är allmänt älskat av alla som smakar det - fästan jag kanske är lite partisk. Det är en av mina personliga favoriter, eftersom det är en maträtt som aldrig misslyckas med att återkoppla mig med mitt irakiska arv. För att få den bästa smak, servera detta recept med mitt basmati ris.

INGREDIENTE

500 gram lammkött

500 gram extra-mogen tomater

400 gram färsk eller fryst okra

4-5 klyfta vitlök

Juicen av 1 stor citron

Salt, efter smak

3-4 msk raps- eller solrosölja

1-2 msk tomatpuré (valfritt)


METOD

FÖRBEREDA TOMATJUICEN

Först, slå tomaterna noggrant i en mixer eller matprocessor. Sen, häll vätskan genom en sil för att separera juicen från skalet och lägg åt sidan för senare användning.

FÖRBEREDA ÖVRIGA INGREDIENTER

Lägga lammbittarna i en stor gryta och täck med vatten. Koka på medelhög värme i 5 minuter, eller tills vitt skumma börjar att bildas på ytan. Tappa ur vattnet från grytan.

Med bara lammbittarna kvar i grytan, täck igen med cirka 2 koppar vatten och låt den koka på medelhög värme tills den är helt kokt. I slutet bör det inte finns mycket vatten kvar i grytan.


Medan lammbittarna kokar, du kan förbered okraen. Om du använder färsk okras, då behöver du endast tvätta de och hugga av stjälkarna. Men, om du använder fryst okra då man behöver att ta de ut i förvar för att smälta. När de har smält tills rumstemperatur kan du förberade de på samma sätt som färsk okras.

KOKA DIN BAMIA

När köttet är helt kokt med endast en liten mängd vatten kvar, tillsätt okra och vitlöksklyftor. Blanda väl.

Häll i tomatjusen och lemonjuice och lägg litet salt efter smak. Tillsätt ölja till blandningen och låt sedan koka tills den blir förtjockad.


Nu ska du se till att grytan har en ljus orange-röd färg. Om det behövs, du kan tillsätt lite tomatpuré för en djupare nyans. Smaka den och justera saltet och citronen därefter. Ta ner värmet och låt den koka i 5-10 minuter. Servera varmt.


TIPS 1

Även om lamm är det mer traditionella köttet att använda i detta recept, det går bra att använda nötkött som en alternativ.


TIPS 2

För en vegetarisk version du kan helt enkelt ta bort köttet från ingredienserna och fortsätter som vanligt. Smaken kommer naturligtvis att vara annorlunda, men ändå läcker!


TIPS 3

Denna läcker gryta smakar bäst när den balanseras med något lätt på sidan. Basmati ris och irakisk plattbröd fungerar båda mycket bra.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest