SARAHS BÄSTA BASMATI RIS

SELECT YOUR LANGUAGE

ENGLISH ESPAÑOL FRANCAIS ROMÂNĂ SVENSKA العربية 中文 日本語 TIẾNG VIỆT मराठी తెలుగు


FÖRBEREDELSETID 10 MINUTER TILLAGNINGSTID 40 MINUTER GER 3 PORTIONER

Det här receptet är väldigt enkelt; man bara behöver fyra ingredienser för att göra det. Det fungerar som en "bas" för alla typer av maträtter i Mellanöstern, liksom en​​dörr​​till svårare typerav risrätter (rött ris, bredböna ris, osv.). Känd helt enkelt som "vitt ris" (تمن ابیض) på arabiska, det är vanligtvis ätit tillsammans med någon form av gryta, särskilt sådana som innehåller lammkött och en typ av grönsak. Jag rekommenderar att den kopplas ihop med den här irakiska stilen bamiamen personligen tycker jag att den är lika bra​​som den är.

INGREDIENSER

2,5 dl basmati ris

Vatten, som behövs

½ tsk salt, eller efter smak

2 msk ölja (raps- eller solrosölja)


METOD

Mät riset och läg det i en medelstor skål och tvätt ordentligt. För att göra detta, ​skölj risen tills vattnet blirgenomskinligt.

När du har gjort den, tillsätt tillräckligt med färskt vatten i skålen för att täcka riset med cirka 2 centimeter. Låt det blöta i 30 minuter.

Tappa ur vattnet från skålen och lägga riset i en stor gryta. Täck igen med vatten med 2-3 centimeter, tillsätt salt och rör om väl. (Valfritt kan du smaka på vattnet för att säkerställa att det är tillräckligt saltat.) Ta upp värmen och koka i ca 10 minuter. Sedan, ska du låta vattnet rinna av från riset med hjälp av en sil.

Lägg tillbaka grytan på spisen och täck botten med olja. Sätt tillbaka det kokta riset i grytan och täck med ett lock, låt den sedan koka på låg värme i minst 30 minuter. Lite längre gör ingen skada, men se till att inte lyfta locket för tidigt och släppa ut ånga. När riset har kokats igen, servera och njut.


TIPS 1

Du kanske har lagt märke till att ingredienslistan inte ger någon exakt vattenmätning. Även om detta kan vara en försvårande detalj, du behöver inte oroa dig, eftersom det är vanligt med irakisk mat och kan till och med få rätter att smaka bättre.


TIPS 2

När riset får koka i längre tid än 30 minuter börjar det bildas ett krispigt skikt ris i botten av grytan. Så oroa dig inte om att du låt den koka lite längre; ett litet misstag kan bara resultera i litet mer textur i din maträtt.


TIPS 3

Basmati ris smakar bäst när det serveras med något hjärtligt för att öka smaken. Vi rekommenderar denna irakisk Bamia, en okra-gryta med lammköt.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest