KRISTINES PIZZA ĐÀ LẠT

SELECT YOUR LANGUAGE

ENGLISH ESPAÑOL FRANCAIS ROMÂNĂ SVENSKA العربية 中文 日本語 TIẾNG VIỆT मराठी తెలుగు


FÖRBEREDELSETID 10 MINUTER TILLAGNINGSTID 10 MINUTER GER 1 PORTION

Vietnam har många läcker gatamat som man kan enkelt plocka upp vid vilken hörn som helst. Pizza Đà Lạt är en populär specialitet från staden Đà Lạt och äts mest av elever. Den här smakliga rispapperspaket är vanligtvis gjord på en kolgrill och när den är klar viks den i hälften och insveps i tidningar för kunden att njuta. Min mamma gjorde rätten i början av hennes karantän matlagnings extravaganza och lärde mig rätten efter hon hade gjort receptet perfekt.

INGREDIENSER

1 ark rispapper

1 stor ägg

20 gram lök, tärnad

3-4 knappsvamp, skivad

2 salladslök, hackad

15 gram färskost

15 gram majonnäs

15 gram hanh phi (krispiga friterade salladslök)

10-20 gram pyttesmå krispiga räkor

Stark sås, efter smak


METOD

FÖRBEREDA DINA PÅLÄGG

Börja med att förbereda det som ska gå på rispappret. Tärna löken, skär knappsvamparna tunt och salladslöken i små bitar. Knäck äggen och vispa försiktigt i en liten skål.

MONTERA DIN PIZZA ĐÀ LẠT

Lägg rispappret i en kall stekpanna med ingen olja. Lägg spisen på medium eller medel-låg värme, justera temperaturen så att äggen fräsar när den hälls på rispappret. Efter det måste du följa följande steg så fort som möjligt ...

Häll äggen och sprid den jämnt över rispappret genom att använda botten av en slev (lämna runt en centimeter av rispappret från kanten fri från äggen),försök inte göra hål i pappret. Fortsätt att hålla ett öga på äggen så att den inte samlas på ett ställe.

Innan äggen är klar, strö över med löken, svampen och salladslöken, garnera med hanh phi och de små krispiga räkor. Avsluta med en sicksack av stark sås.

Genom att använda en spatel, försiktigt vik rispappret i hälften och stek på en sida för 6-7 minuter. Flip och tryck ner försiktigt och stek på andra sidan för 6-7 minuter till, tills båda sidor är gyllenbruna och krispiga. Servera varmt.


TIPS 1

Om du vill göra rätten som en riktig professionell kan du knäcka äggen direkt in i rispappret och vispa den med botten av din slev, istället för att mixa den på förhand.

TIPS 2

Påläggen är helt upp till dig, vaktelägg och köttfärs är två goda alternativ för alternativen försedda i receptet. Om du föredrar kan du enkelt göra en vegetarisk version av rätten.

TIPS 3

Kristine använder stark såsen Cholimex Tương ớt, men sriracha är en bra ersättning. Observera att sriracha har en starkare smak, så du kommer inte behöva lika mycket.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest