REBEKAHS SNABBT GJORT FRITERAT RIS

VÄLJ DITT SPRÅK

ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ROMÂNĂ SVENSKA العربية 中文 日本語 TIẾNG VIỆT मराठी తెలుగు


FÖRBEREDELSETID 15 MINUTER TILLAGNINGSTID 15 MINUTER GER 2-3 PORTIONER

Friterat ris är en enkel maträtt som min mamma alltid lagar när vi kommer hem sent och behöver en snabb middag. Den smakar jättegott men är också väldigt mångsidig; du kan använda vilka grönsaker som helst, byta ut räkorna för fläsk, eller göra den vegetarisk med tofu eller edamame som protein, till och med vegansk om du tar bort äggen. Den är också superlätt att laga, när du vet grunderna så spelar mängden av enskilda ingredienser ingen roll alls. Kort sagt, så är friterat ris den perfekta rätten för när du har jättelite tid att jobba med.

INGREDIENSER

375 gram förkokt ris

2 stora ägg

1 stor morrot, tärnad

1 liten lök, tärnad

50 gram frysta ärtor

50 gram frysta majs

100 gram skalade, förkokta, frysta räkor

3 msk matlagningsolja

2 msk soya såsSalt, efter smak


OBS

På grund av karantäns begränsningar kan ingredienserna på fotografierna inte vara helt samma som dem som används i receptet. (Var inte rädd för att vara kreativ när du testar receptet!)


METOD

Börja med att skala och tärna moroten och löken. Knäck och vispa äggen med en gaffel eller ett par pinnar.

Häll i hälften av oljan i en stor stekpanna eller wok och sätt spisen på medelhög värme. När oljan är varm, häll i äggen. De bör omedelbart börja fräsa; låt omkretsen härda för några sekunder innan du skrapar en sida åt mitten och samtidigt lutar stekpannan så att de råa äggen fyller upp den nyskapade utrymme. Låt äggen vara i några sekunder till, ta sedan bort äggen när den nästan är klar. Detta hindrar äggen från att blir överkokta när den steks med risen senare.


Häll i resten av oljan i stekpannan och tillägg morötterna och löken. Koka tills dem blir mjuka, sen lägg till riset och rör runt för att lösa klumparna. Rör in ärtorna och majsen innan du lägger till räkorna och äggen. Rör snabbt för att bryta upp äggen i små bitar.

Blanda väl och häll i soja såsen. Smaka och lägg till salt om det behövs. När allt är kokt ta den ut ur stekpannan. Servera varmt.


TIPS 1

Förvånande så är färdigkokt ris, som har lagt i kylen, perfekt för den här maträtten eftersom kyld ris hindrar friterat risen från att bli klibbig. Det kan vara lite svårt att bryta upp, men häll bara lite vatten över riset så blir den lättare att lösa upp.


TIPS 2

Om du har extremt mycket att göra och väldigt lite tid så kan du hälla i morötterna och löken direkt in i stekpannan utan att först ta ut äggen, att ta ut äggen först gör den bara mindre hård att äta.

OM RECEPTENS BIDRAGSGIVARE

REBEKAH DING JIN • SVERIGE

Rebekah introducerades till The Red Goji genom hennes vän Sarah och hon bestämde för att vara med eftersom hon älskar att lära sig nya saker och engagera sig i olika kulturer - speciellt genom mat, vilket är hennes hennes huvudsakliga sätt att hålla kontakten med hennes kinesiska rötter när hon växte upp i skandinavien. Hon gillar att spela piano och flöjt, läsa romaner och att vara kreativ och pyssla under hennes fritid. Bor i Sverige.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest