REŢETA LUI SOLIN DE LABLABI CU 7 INGREDIENTE (SUPĂ CU NĂUT ÎN STIL IRAKIAN)

SELECTEAZĂ LIMBA

ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ROMÂNĂ SVENSKA عربي 中文 日本語 TIẾNG VIỆT हिंदी मराठी


TIMP DE ÎNMUIERE: 6-8 ORE TIMP DE GĂTIRE: 70 DE MINUTE 6 PORŢII

Pentru mine, lablabi este cea mai bună mâncare pentru vreme rece, și cu siguranță nu sunt singura care crede asta. Această supă este destul de populară în Irak, și este vândută în timpul iernii pe străzile cele mai aglomerate din Bagdad. Când mănânc împreună cu familia mea, un bol cald de lablabi mă încălzește și îmi amintește de Irak. În plus, este și foarte ușor de făcut (doar năut și un amestec de condimente și apă), lucru care mă face să cred că este cea mai bună mâncare stradală. De obicei este finalizată cu suc de lămâie, portocale de Sevilla, sos iute și piper negru măcinat. Această rețetă vine de la bunica mea.

INGREDIENTE

METRIC

200 grame de năut uscat

Apă după cum este necesar

1 cub de bulion SAU 15 grame de allkrydda

5 grame de turmeric

Sare după gust

Suc de lămâie după gust

Piper negru după gust

IMPERIAL

1½ căni de năut uscat

Apă după cum este necesar

1 cub de bulion SAU 1 lingură de allkrydda

1 lingură de turmeric

Sare după gust

Suc de lămâie după gust

Piper negru după gust


OBSERVAŢIE

Din cauza limitelor impuse de carantină, sunt șanse ca ingredientele fotografiate să nu fie în totalitate aceleași ca cele menționate în rețetă. (Să nu-ți fie teamă să devii creativ atunci când faci această rețetă singur!)


METODA DE PREPARARE

PREGĂTEŞTE NĂUTUL

Pune năutul într-un bol mare și adaugă apă astfel încât nivelul apei să fie cu 7-8 centimetri peste el. Nu este nicio problemă dacă adaugi mai multă apă, oricum toată va trebui scursă mai târziu. Lasă năutul la înmuiat peste noapte pentru 6-8 ore.

Odată înmuiat năutul, scurge apa din bol și transferă-l într-o oală mare. Adaugă apă astfel încât nivelul apei să fie cu 2-3 centimetri mai sus ca năutul și fierbe la foc mare pentru aproximativ 10 minute. (Pentru ca apa să înceapă să fiarbă mai repede, poți să o încălzești înainte într-un ibric.) Scoate cu grijă toată spuma care se formează la suprafață.

ASAMBLEAZĂ LABLABI-UL

Scoate o bucată de năut din oală și verifică dacă este gata - ar trebui să fie moale, dar nu în totalitate gătită. După aceea, adaugă bulionul sau allkrydda, turmeric și sare. Lasă mâncarea la foc mediu pentru aproximativ o oră.

Odată ce năutul este gătit și apa cu condimente a ajuns la consistența dorită, servește fierbinte. Adaugă puțin suc de lămâie și puțin piper pentru a o face mai picantă.


SFAT 1

Pentru cititorii care se grăbesc, durata în care trebuie lăsat năutul la înmuiat poate fi micșorată dacă adaugi apă fierbinte în loc de apă de la chiuvetă. (Trebuie luat în considerare faptul că acest lucru poate scurta durata, dar năutul tot va trebui lăsat câteva ore la înmuiat înainte să poată fi folosit.)


SFAT 2

Unii bucătari preferă să adauge puțin praf de copt în apă când lasă la înmuiat năutul, deoarece acest lucru ajută să-l facă mai “pufos”. Solin preferă să nu adauge praf de copt, dar decizia este în totalitate a ta.


SFAT 3

Pentru mai multă aromă în apa ta cu condimente, poți fierbe niște aripioare de pui pentru a le adăuga în lablabi. (Dar iarăși, Solin preferă varianta vegetariană.)


SFAT 4

Pentru o aromă tradițională din Irak, Solin recomandă folosirea unui suc de portocale mai amar/suc de portocale din portocale de Sevilla (نارنج) în loc de suc de lămâie. Amândouă merg bine dacă nu adaugi prea mult.

DESPRE CONTRIBUITOR

SOLIN DHEYAA HASAN SUEDIA

Solin provine din Irak, dar în prezent locuiește în Suedia. În timpul ei liber îi place să citească și să deseneze. Mâncarea ei preferată din toate timpurile sunt pastele, și de curând a început să experimenteze noi rețete (și să combine rețete vechi pentru a crea ceva nou). Această rețetă este una pe care bunica ei o face de obicei pentru ea și frații ei când este rece afară. Bunica ei este o persoană care ține mult la tradiție și care iubește să gătească și să împărtășească rețete cu copiii și nepoții ei.

0件のコメント

SUBSCRIBE TO BECOME

A WORLDLIER GLUTTON

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
The Red Goji © 2020
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest